Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina


Notícies Breus: Hemeroteca

 • Notícia

  El CAC adverteix que supervisarà les ràdios i televisions estatals

  El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha anunciat que intensificarà la supervisió dels continguts de les ràdios i televisions estatals que emeten a Catalunya "amb la mateixa exigència" que ho fa amb els operadors catalans, segons informa l'ACN. Després de constatar que Espanya és l'únic estat europeu que no té cap òrgan regulador audiovisual independent, ha explicat que els operadors estatals no són competència directa del CAC i, per tant, no són objecte del mateix control, el què es tradueix en una "anomalia remarcable". El CAC ha instat el ministeri d'Indústria perquè actuï contra quatre il·legalitats de televisions espanyoles.

  [+]

 • Agenda

  06/02: Gabinets de comunicació a debat

  Barcelona | La profunda transformació que afecta el món de la comunicació no ha deixat de banda els gabinets. Les formes de treball i les rutines que han estat vàlides en el periodisme de fonts, durant molts anys, han de ser revisades i la innovació passa a ser una obligació. Per això, el Centre de Formació i Desenvolupament (CFD) acull ara un debat sobre quin ha de ser el paper dels gabinets de comunicació davant del nou context mediàtic i social.

  [+]

 • Notícia

  Mèdia.cat finança la 3a edició de l’Anuari dels silencis mediàtics en set dies de micromecenatge

  Mèdia.cat, l’Observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), ha aconseguit en només set dies els 7.000€ necessaris per al finançament d'una nova edició de l’Anuari dels silencis mediàtics. El projecte, que té com a objectiu realitzar quinze reportatges sobre els temes més silenciats pels mitjans de comunicació dels Països Catalans durant l’any 2012, ha optat un any més pel micromecenatge a través de la plataforma Verkami. La iniciativa compta de moment amb més de 300 mecenes i encara queden 33 dies per a que tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació. Davant de l'èxit del projecte, Mèdia.cat ha decidit ampliar els objectius de la campanya de micromecenatge.

  [+]

 • Notícia

  Pifarré substitueix Solà al capdavant de la secretaria general del Departament de Cultura

  El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat Pilar Pifarré i Matas com a secretària general del Departament de Cultura, segons informa l'ACN. Pifarré substitueix Xavier Solà, que està acusat de presumptes cobraments irregulars. Nascuda a Barcelona l'any 1955, Pifarré és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE.

  [+]

 • Agenda

  28/01: Presentació d'eQuals, Grup per a la igualtat d'oportunitats de la dona i l'home al món de la cultura

  Barcelona | Dilluns, 28 de gener, a les 19h es presentarà a eQuals, un grup obert de persones que treballen per la igualtat d’oportunitats professionals de la dona en el sector cultural. Aquest dia s'engegaran les xerrades dels Dilluns eQuals, i comptaran amb la presència de Mònica Terribas, periodista i consellera delegada i editora del diari Ara. Seguidament, Macarena Recuerda Shepherd, artista escènica multidisciplinar, presentarà el seu espectacle 'Greenwich Art Show', amb la col·laboració especial de Vicente Arlandis.

  [+]

 • Notícia

  Mèdia.cat finança la tercera edició de l’Anuari dels silencis mitjançant el micromecenatge

  Avui s’inicia la primera passa del camí que ha de fer possible una nova edició de l’Anuari Mèdia.cat 2013 amb el llançament de la campanya de finançament popular a través del portal Verkami. Amb aquest sistema qualsevol persona interessada en ajudar a la potenciació d’un periodisme rigorós, crític, molest i realitzat des d’una òptica pròpia dels Països Catalans podrà fer-ho amb quantitats molt diferents i a canvi d’una sèrie recompenses. L’Anuari Mèdia.cat dels silencis arriba així a la seva tercera edició amb la mateixa idea de tractar amb profunditat quinze temes de periodisme d’investigació que, per les raons que siguin, han estat obviats o menystinguts als grans mitjans de comunicació. Els micromecenes que vulguin invertir en el projecte rebran a canvi diverses recompenses Un any més, l’Anuari Mèdia.cat compta amb el suport del Grup de Periodistes Ramon Barnils i La Fundació Escacc, entitats editores de Mèdia.cat. Per a més informació, llegiu la notícia a Mèdia.cat.

  [+]

 • Notícia

  Teresa Enrich, nova directora de l'Institut Català de les Empreses Culturals

  El Consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals ha aprovat el nomenament de Teresa Enrich com a directora de l’entitat en una reunió celebrada ahir a la tarda. La productora televisiva i cinematogràfica substituirà en el càrrec a Gorka Knörr, que va ser nomenat el passat mes de juliol després que Fèlix Riera acceptés ser el nou director de Catalunya Ràdio.

  [+]

 • Notícia

  Polèmica amb el cànon de la ràdio i televisió públiques d'Alemanya

  Amb l'entrada del 2013, Alemanya ha substituït l'anterior cànon de finançament de ràdio i televisió públiques (anomenat 'GEZ') per un de nou ('Rundfunkgebühr'), que obliga a pagar 18 euros al mes a totes les llars, tinguin o no televisió, fet que el diferencia amb l'anterior taxa. Aquesta novetat, junt amb alguns problemes en el pagament i amb la dubtosa qualitat d'alguns programes que s'emeten, ha aixecat força polseguera entre els alemanys. La raó per fer pagar es tingui o no televisió, és perquè es considera que es pot tenir accés a aquests serveis públics a través d'altres dispositius, com ordinadors o telèfons intel·ligents.

  [+]

 • Notícia

  La productora de 'Les tres bessones' entra en concurs de creditors

  Cromosoma, la firma que ha creat èxits com 'Les tres bessones' o 'Bicicleta, Cullera, Poma' ha estat declarada en concurs de creditors voluntari, segons informa La Vanguardia. Han declarat un passiu conjunt de més de 6 milions d'euros i, tot i que el concurs és inicialment de continuïtat, els seus administradors reconeixen que el propòsit és vendre els diversos actius, ja que no ha estat possible vendre la unitat productiva en el seu conjunt. De moment, Cromosoma ha deixat d'operar i ha acomiadat a tota la seva plantilla.

  [+]

 • Notícia de polítiques de comunicació [OPC (InCom -UAB) i Escacc]

  La CCMA adopta noves mesures per reduir la despesa

  "El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va acordar ahir reorganitzar les delegacions i els equips de treball d’informatius i d’esports de Televisió de Catalunya (TVC), una mesura que s’emmarca en les polítiques de contenció de la despesa i gestió eficient dels recursos de l’ens", segons esmenten en un comunicat. "Aquest procés que comença permetrà optimitzar els recursos disponibles, tot mantenint la qualitat, la cobertura i el servei actuals. D’aquesta manera, el personal de TVC assumirà la producció, sense que això suposi cap increment de plantilla. S’aplicaran mesures de flexibilitat, es reorganitzaran els equips de producció i es reassignarà personal dels Serveis Centrals de Sant Joan Despí a les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona. Es mantindrà la col·laboració amb les productores externes als territoris que no es poden cobrir amb recursos propis, que són les Terres de l’Ebre, el Pallars, l’Urgell, la Cerdanya, Andorra i Perpinyà. El procés de reorganització aprovat suposarà un estalvi de gairebé 1,1 milions d’euros anuals".

  [+]

 

Cerca avançada

Joan Soler

Joan Soler: Membre de l’equip de coordinadors de WICCAC
WICCAC i la Viquipèdia en català han fet 12 anys i actualitat del català a Internet

data: 03-04-2013

Marc Riera Margarit

Marc Riera Margarit: Director Ben Mirat Produccions i Reinvent TV
Reinventar-se o… reinventar-se

data: 30-01-2013

Pau Jené

Pau Jené: Fundador i CEO de Geonick
Les xarxes socials i les identitats múltiples

data: 28-01-2013

Andreu Orte

Andreu Orte: docent i investigador a la UPF i la UOC
Llibreries a les biblioteques?

data: 24-01-2013

Mercè Canela

Mercè Canela: escriptora i directora de les revistes Cavall Fort i El Tatano
Cavall Fort: 50 anys i molt de camí per endavant

data: 22-01-2013

Ivan Comas i Parra

Ivan Comas i Parra: Realitzador de vídeos a LaVanguardia.com
El vídeo online, noves crecions i hàbits de visonat

data: 21-01-2013
 

Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina