Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina


Fundació Escacc

La Fundació privada Espai Català de Cultura i Comunicació (Escacc) treballa amb l'objectiu de contribuir a la normalització de la indústria cultural i mediàtica catalana. Per fer-ho, impulsa projectes i activitats en el camp de la innovació, l'estratègia i la formació, al costat de les empreses i els agents del sector. També elabora discurs en favor d'un sistema mediàtic fort, modern, creatiu i independent, capaç de superar l'actual paradigma, dominat per corporacions que no treballen en favor de la llengua o la cultura pròpia del país.


L'entitat va néixer el desembre de 2003, de la mà d'un conjunt de professionals del món de la cultura i la comunicació, i té una vocació cívica clara. Defensa una producció de continguts de qualitat, no banals, compromesos amb uns valors i que ajudin a millorar la qualitat democràtica del país. Així mateix, considera fonamental l'articulació de tots els territoris de parla catalana en un sol mercat cultural.


Com a projectes més emblemàtic, Escacc va ser responsable de la ideació i posterior posada en marxa del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, un observatori permanent del mercat dels mitjans de comunicació i de les indústries culturals als mercats de parla catalana, el més ambiciós, rigorós i complet de què mai s'hagi disposat. Per gestionar el Baròmetre, Escacc va impulsar la creació de la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (Fundacc), amb un patronat expert i específic, en el qual hi ha representats els principals agents del sector: mitjans de comunicació, grups de comunicació, agències de mitjans, anunciants, institucions públiques i acadèmics.

 

Finalitats d’Escacc


Impulsar una indústria cultural al servei del país que promogui un canvi sociocultural a la societat i que garanteixi el futur de la llengua catalana.


Sensibilitzar sobre la importància de la comunicació i la indústria cultural per a l’aprofundiment democràtic i la construcció nacional.


Esdevenir un agent actiu amb tots els actors que intervenen en la indústria cultural, actuant com a catalitzadors entre la societat civil, els professionals i les empreses.


Situar la indústria cultural catalana com un model de referència internacional per la seva qualitat.


Promoure anualment projectes finalistes, viables per ells mateixos i que s’integrin plenament en els objectius de la Fundació en relació a la indústria cultural.


Influir en els processos de presa de decisions de les administracions públiques i les organitzacions polítiques en els temes relacionats amb la indústria cultural.Destinataris


Els destinataris de les funcions que té encomanades Escacc es divideixen en quatre grans grups (persones físiques i/o jurídiques):

. Empreses i professionals dels sectors dels mèdia i la cultura.

. Institucions del Sector Públic.

. Àmbit del coneixement: Universitats.

. Altres persones (físiques i jurídiques), que estan interessades en els mèdia i i la cultura, en l’evolució de les noves tecnologies i en les tendències de la comunicació.


 

Cerca avançada

Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina