Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina


Conferències

Jornades “Mitjans de comunicació i societat: nous escenaris”


Gener de 2004


Aquestes jornades, celebrades el gener de 2004, tenien com a objectiu posar de manifest que una nova indústria de la cultura i la comunicació al servei dels Països Catalans és possible i necessària. La convocatòria va reunir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona uns 250 participants, representants de la societat civil, professionals i empresaris dels mitjans de comunicació.
Fòrum 2004. Comitè organitzador del Diàleg “Informació, poder i ètica al segle XXI”


Maig de 2004


Escacc va formar part del comitè organitzador del Diàleg “Informació. Poder i Ètica al segle XXI” del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004, en què es van tractar temes com la democratització de la informació, la indissociabilitat entre la defensa dels drets humans i del dret a la informació, la diversitat cultural davant el monopoli informatiu i el nou discurs informatiu davant el projecte global, però també les oportunitats que ofereix Internet, els mitjans en cultures minoritàries i avenços tecnològics al servei de la informació. Hi van participar entitats de referència com ara el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Human Rights Watch, Reporters sans frontières, Arab Press Freedom Watch (APFW), Solidartiat i Comunicació, World Association Newspapers o la Unesco.
Conferència TDT


Gener de 2005


La realitat de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Catalunya i com afronten aquest esdeveniment les principals institucions del nostre país en matèria audiovisual fou el tema del debat organitzat per Escacc el gener de 2005, amb la participació de Santiago Ramentol, director general de Mitjans Audiovisuals, i de Joan Manuel Tresserras, conseller del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).
Seminari sobre les indústries culturals


Maig de 2006


Amb l’objectiu de treballar la construcció d’un nou discurs comú i catalanista sobre les polítiques culturals públiques, especialment les relacionades amb les indústries culturals i els mitjans de comunicació, el mes de maig de 2006 Escacc, amb Òmnium Cultural, va organitzar un seminari amb intel·lectuals i professionals del sector.

 Conferència “20 anys de l’espai català de comunicació: un objectiu encara possible?”


Juny de 2007


La fundació va organitzar una conferència en motiu del 20è aniversari de la formulació, per part del professor de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra Josep Gifreu, del concepte “espai català de comunicació” en referència al marc de comunicació nacional necessari per consolidar l’intercanvi cultural en tot l’àmbit lingüístic. L’acte, al qual van assistir prop de dos-cents professionals i personalitats del sector de la cultura i la comunicació, es va celebrar a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL el vespre del 21 de juny.

La taula va estar formada pel mateix Gifreu i el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, a més del president d’Escacc, Oriol Cortacans.


Veure el vídeo de la conferència.

 

Cerca avançada

Anar a: Menú de secció | Menú principal | Peu | Inici de la pàgina